Blogopmaak

info@limonceline.nl

feb. 23, 2022

Waar het avontuur begon

Door de corona crisis is eigenlijk Limonceline ontstaan. Ik werk in de horeca en we kregen begin 2021weer een lockdown.. Mijn werkgever had veel citroenen over en ik stelde voor om er limoncello van te maken. Als alleenstaande moeder, moest ik ook iets verzinnen, want ik liep veel fooiengeld mis. Ik had  in de loop der jaren al veel ervaring opgedaan in het maken van limoncello. Mijn collega's vonden het heerlijk en de eerste flessen waren zo leeg. Ik besloot om te zoeken naar een goede biologische groenten en fruit handelaar en kocht van mijn laatste fooiengeld, een kratje Siciliaanse citroenen. Na een aantal weken was mijn eerste batch limoncello klaar. Ik liet mijn collega's "blind testen", door reageerbuisjes te vullen met verschillende limoncello's. Mijn limoncello kwam als één van de beste uit de test.

Vol zelfvertrouwen, begon ik een Instagram account, maakte een logo en zocht een mooie fles. Mensen konden de flessen pre-order bestellen en dat ging heel snel. Al het geld dat ik verdiende, stopte ik gelijk weer in mijn bedrijfje. En toen ging het eigenlijk in een sneltreinvaart.

Via Instagram kwam ik in contact met Marijke Helwegen. We raakten aan de praat, omdat ik haar citroenjurkje zo leuk vond. Zij nodigde mij bij haar uit in t'Gooi, om een promotiefilmpje op te nemen. We hebben die middag ontzettend veel lol gehad en er ontstond een bijzondere vriendschap. Afgelopen jaar hebben we met elkaar verschillende filmpjes gemaakt en ik ben haar daar ontzettend dankbaar voor. Ze vraagt altijd hoe het met mij gaat en ondersteunt mij in het ondernemen.

In augustus is Limonceline zich gaan vestigen in Gouda. Hier staat mijn voorraad aan potten met citroen en alcohol. Daarnaast zit een bedrijfskeuken, die ik deel met de meiden van Proefplank. Ik ben mij daar gaan vestigen, omdat ik een slijterijvergunning moest aanvragen en ik bevriend ben met de meiden van Proefplank. Het was een drukke zomer, met hard werken op het terras en op mijn vrije dagen en avonden, zat ik citroenen te schillen. Ik had echt eelt op mijn handen van het schillen.

Ook ben ik  gaan experimenten met smaken. Ik heb een crema di Limonceline ontwikkeld, met het frisse van citroen en een heerlijke romige vanille smaak. En een Aranceline van sinaasappel met kruidnagel en kaneel. Op de site staan nog meer "limited editions", bijvoorbeeld van limoen of met gember. Half maart lanceer ik een Aranceline rossa, gemaakt van bloedsinaasappels uit Sicilië. De bloedsinaasappels zijn alleen verkrijgbaar van januari t/m april, dit maakt het extra exclusief.

De winter periode heb ik veel kerstpakketten kunnen verkopen en leuke proeverijtjes. De bomba's di Limonceline zijn toen ook ontstaan. Dit zijn shotjes, die makkelijk te verzenden zijn in een brievenbusdoosje. Ik hoop dat veel kroegjes die hun deuren weer mogen openen, deze Bomba's gaan verkopen.

Ik ben helemaal klaar voor dit jaar, zeker nu de horeca weer open mag. Laat het zonnetje maar schijnen en de Limonceline vloeien.


Ciao

door Eline van Dijk 20 jun., 2023
Cheers to summer
door Eline 22 dec., 2022
Christmas vibes
10 nov., 2022
We zijn open!
10 okt., 2022
De kuiperij 
27 dec., 2021
Cheers @limonceline
Share by: