Blogopmaak

info@limonceline.nl

dec. 22, 2022

Christmas vibes

Kerst heeft altijd iets magisch. Bij elkaar met familie en vrienden, de lichtjes, mijn pumps en glitterjurk, cadeaus, eten en drinken ( uiteraard Limonceline). Voor veel mensen zorgt het ook voor stress. Wat ga ik cadeau doen?  Wat ga ik koken? In de kuiperij kan je sowieso terecht voor een leuk Limonceline cadeau, of voor aparte vintage spullen van 't Pakhuis. Een origineel cadeau gemaakt met passie of gezocht met passie.

Maar met Limonceline kan je ook de lekkerste cocktails en gerechtjes maken. Ik help jou een handje op weg. Begin de feestdagen met een bubbeltje. Dat is altijd een goed en feestelijk idee. Meng een prosecco glas met 1/3 Limonceline, vul aan met prosecco. Et voila! Dit kan je ook doen met mijn cranberry likeur, candy cane erin, suikerrandje eromheen, klaar!


Koken met Limonceline kan natuurlijk ook. Wat dacht je van vlees gemarineerd in Limonceline? Dit kan natuurlijk ook met kip of met Aranceline, de combinaties zijn eindeloos. Hou je net als ik meer van vis? Bekijk dit recept van gravad lax eens. Lekker met dat glaasje bubbels erbij. Vega optie, is een salade van geitenkaas met Limonceline dressing.


Ik ben zelf eigenlijk niet zo'n toetjesmens, maar voor de feestdagen maak ik een uitzondering. Je kunt het heel eenvoudig houden, door bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs in een wijnglas te doen. Daaroverheen wat crema di Limonceline en snippers van witte chocolade. Goddelijk!

Maar als je wel wilt kokkerellen, zou ik voor deze tiramisu van Limonceline gaan. Of voor een heerlijke cheesecake met Limonceline. Daar zou ik zelf nog wat fijngehakte munt aan toevoegen. Deze desserts zijn in de zomer natuurlijk ook gewoon een leuk idee. Glaasje Limonceline ernaast, kopje koffie erbij.


Bij de feestdagen hoort natuurlijk ook een lekkere cocktail. De simpelste is een gin tonic, met Limonceline of Aranceline. Persoonlijk vind ik de Aranceline beter bij de winter passen. En dan leuk met at sinaasappel, kaneel en steranijs erbij. Een favoriete cocktail van mijn gasten in de kuiperij is de Aranceline Sunshine. Hieronder zal ik het recept delen:

Ingrediënten:

30 ml vanille vodka

30 ml Aranceline

45 ml sinaasappesap

eiwit


Instructies:

  1. Doe ijs in de shaker
  2. Voeg het eiwit toe
  3. Voeg alle drank en sinaasappelsap toe
  4. Shaken, ik geef altijd een showtje
  5. Uitschenken zonder ijs in een martini glas
  6. Snijd een schijfje sinaasappel en leg die in het glas, op de schuimlaag
  7. Genieten maar


Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd met deze heerlijke tips. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe en een mooi 2023.


Liefs,

Eline

door Eline van Dijk 20 jun., 2023
Cheers to summer
10 nov., 2022
We zijn open!
10 okt., 2022
De kuiperij 
door Eline van Dijk 23 feb., 2022
Waar het avontuur begon
27 dec., 2021
Cheers @limonceline
Share by: